Политика за поверителност съгласувана с Общия регламент за защита на личните данни (GDPR)

Моля, прочетете внимателно тази политика за поверителност, преди да използвате този уебсайт.

Политика за поверителност

Уебсайтът, неговото съдържание, сайтовете на неговите поддомейни и свързаните с него сайтове са собственост на СНЦ „Асоциация на софтуерните инженери“ (“АСИ”, “ние” или “нас”). Терминът “Вие” се отнася за потребителя или зрителя на ase.bg (“Уебсайт”), както и за сайтовете на неговите поддомейни и свързаните с него сайтове.

Тази политика за поверителност описва как ние събираме, използваме, обработваме и разпространяваме вашата информация, включително лични данни (както е посочено по-долу), използвани за достъп до този сайт. Ние няма да използваме или споделяме вашата информация с никого, освен както е описано в тази политика за поверителност. Използването на информацията, събрана чрез нашия уебсайт, се ограничава до целите, посочени в тази политика  за поверителност и нашите условия за ползване на клиентите.

Моля, прочетете внимателно тази политика за поверителност. Ние си запазваме правото да променим тази политика за поверителност на уебсайта по всяко време без предизвестие. В случай на съществена промяна, ние ще ви уведомим чрез имейл и/или забележимо съобщение на нашия уебсайт.

Използването на всякаква лична информация или контрибуция, които ни предоставяте, или които се събират от нас на/ или чрез нашия уебсайт или неговото съдържание се ръководи  от тази политика за поверителност. Като използвате нашия уебсайт или неговото съдържание, вие се съгласявате с тази политика за поверителност, независимо дали сте я прочели.

Информация, която можем да съберем

Ние събираме лична информация от вас, така че да можем  Ви предоставим положително преживяване при използването на нашия уебсайт или съдържанието му. Ние ще събираме само минималното количество информация, необходима, за да изпълним нашето задължение към вас. Ние можем да съберем:

  1. Име и имейл адрес, за да можем да доставяме имейли до вас – Вие давате положително съгласие за това, като предоставяте това за нас в нашите форми за контакт.
  2. Информация за фактуриране, включително: име, адрес и информация за кредитна карта, така че ние да можем да обработваме плащания, за да доставим нашите продукти или услуги за вас съгласно нашето договорно задължение
  3. Име и имейл адрес, ако попълните нашата форма за контакт с въпрос. Ние можем да ви изпращаме маркетингови имейли или чрез вашето съгласие, или ако вярваме, че имаме оправдан интерес да се свържем с вас въз основа на вашия контакт или въпрос.
  4. Информация от вас чрез съвместно брандирана оферта. В този случай ще поясним кой събира информацията и чия политика за защита на личните данни се прилага. Ако и двете/всички страни запазват информацията, която предоставяте, това също ще бъде изяснено, както и връзките към всички политики за конфиденциалност.

Моля, имайте впредвид, че информацията по-горе (“лични данни”), която ни предоставяте е доброволно и предоставяйки ни тази информация Вие ни давате съгласието си да използваме, събираме и обработваме тези лични данни. Вие може да се откажете или да поискате от нас да изтрием вашите лични данни по всяко време, като се свържете с нас на: info@ase.bg.

Ако изберете да не ни предоставяте определени лични данни, е възможно да не можете да участвате в определени аспекти на нашия уебсайт или съдържанието му.

Друга информация, която можем да събираме:

Анонимно събиране и използване на данни

За да поддържаме високото качество на нашия уебсайт, можем да използваме вашия IP адрес, за да диагностицираме проблеми с нашия сървър и да управляваме уебсайта, като определим кои области от уебсайта са най-силно използвани, както и да покажем съдържанието според вашите предпочитания. Вашият IP адрес е номерът, уточнен на компютрите, свързани към интернет. Това са съществено значими “данни за трафика”, които не могат да ви идентифицират лично, но е полезно за нас, за маркетингови цели и за подобряване на нашите услуги. Събирането на данни за трафика не следва дейностите на потребителя на други уебсайтове по никакъв начин. Анонимните данни за трафика също могат бъдат споделени с бизнес партньорите и рекламодателите на обща основа.

Използването на “бисквитки”

Ние можем да използваме стандартните функции на основните уеб браузъри на “бисквитките”. Ние не поставяме никаква разпознаваема лична информация в “бисквитките”, нито пък използваме механизми за улавяне на данни на нашия уебсайт, различни от “бисквитки”. Можете да изберете да забраните бисквитките чрез вашите собствени уеб браузър настройки. Забраняването на тази функция обаче може да намали вашето изживяване на нашия уебсайт, а някои функции може да не работят по предназначение.

 

Какво правим с информацията, която събираме:

Свързване с вас

Можем да се свържем с вас с информация, която ни предоставяте въз основа на тези законни основания за обработка:

  1. Съгласие. Можем да се свържем с вас, ако ни дадете вашето ясно, недвусмислено, положително съгласие да се свържем с вас.
  2. Договор. Ние ще се свържем с вас по нашето договорно задължение да доставим стоки или услуги, които сте закупили от нас.
  3. Законен интерес. Можем да се свържем с вас, ако смятаме, че имате законен интерес да се свържем с вас. Например, ако се регистрирате за уеб семинар, ние можем да ви изпратим маркетингови имейли въз основа на съдържанието на този уеб семинар. Вие винаги ще имате възможност да се откажете от всички наши имейли.

Обработка на плащания

Ние ще използваме личните данни, които ни предоставяте, за да обработим плащането ви за закупуването на стоки или услуги по договор. Ние използваме обработване за разплащане само от трети страни, които се грижат изключително за защитата на данните и са съобразени с политиката за поверителност съгласувана с Общ регламент за защита на личните данни.

Целенасочени социални медийни реклами

Ние можем да използваме данните, които ни предоставяте, за да изпълняваме социални медийни реклами и/или да създаваме подобни аудитории за реклами.

Споделяне с трети страни

Можем да споделяме вашата информация с доверени трети страни, като например нашия доставчик на имейл услуги, за да се свърже с вас чрез имейл, нашите търговски сметки за обработка на плащания и Гугъл/социални медийни акаунти, за да стартираме реклами и включвания.

Преглед от други

Имайте предвид, че винаги, когато доброволно направите вашите лични данни достъпни за преглеждане онлайн от други чрез този уебсайт или неговото съдържание, то те могат да се видят, събират и използват от други, и следователно, ние не може да бъдем отговорни за неоторизирано или неправомерно използване на информация, която доброволно споделяте (т. е., споделяне на коментар в блог пост, публикуване в група на Фейсбук, която ние управляваме, споделяне на информация в групов разговор за обучение и т. н.).

Представяне, съхранение, споделяне и прехвърляне на лични данни

Личните данни, които ни предоставяте, се съхраняват индивидуално или чрез система за управление на данни. Вашите лични данни ще бъдат достъпни само за тези, които помагат за получаването, управляването или съхраняването на тази информация, или които имат законна нужда да знаят тези лични данни (т. е. нашия доставчик на услуги за съхраняване, доставчик на електронна поща, обработващите плащанията или членове на екипа).

Важно е да се отбележи, че можем да прехвърляме данни в международен план. За потребителите в Европейския съюз, моля, имайте предвид, че ние може да прехвърляме лични данни извън Европейският съюз. Като използвате нашия уебсайт и ни предоставите вашите лични данни, вие се съгласявате с тези трансфери в съответствие с тази политика за поверителност.

Запазване на данни

Ние запазваме вашите лични данни за минимален период от време, необходим за предоставяне на информацията и/или услугите, които сте поискали от нас. Можем да добавяме определени лични данни за по-дълъг период от време, ако е необходимо за правни, договорни и счетоводни задължения.

Поверителност

Ние се стремим да запазим личните данни, които споделяте с нас, поверителни. Моля, имайте предвид, че ние можем да разкрием такава информация, ако това се изисква от закона или в добросъвестно убеждение, че: (1) такова действие е необходимо за защита и отстояване на нашите права или собственост, или тези на нашите потребители или лицензополучатели, (2) да действаме незабавно ако е необходимо, за да защитим личната безопасност или правата на нашите потребители или обществеността, или (3) да разследваме или да отговорим на всяко реално или предполагаемо нарушение на тази политика за поверителност или на нашите общи условия, на нашите общи условия за юридическа информация , или на всякакви други условия за ползване и споразумение с нас.

Пароли

За да използвате определени функции на уебсайта или неговото съдържание, може да се нуждаете от потребителско име и парола. Вие носите отговорност за запазването на конфиденциалността на потребителското име и паролата и носите отговорност за всички дейности, извършени независимо дали от вас или от други лица, които се намират под вашето потребителско име или парола и в профила ви. Ние не можем и не носим отговорност за загуби или щети, произтичащи от неуспеха ви да защитите вашето потребителско име, парола или информация за акаунта. Ако споделяте потребителското си име или парола с други лица, те може да са в състояние да получат достъп до вашите лични данни за ваш собствен риск.

Вие се съгласявате да ни уведомите незабавно за всяко неоторизирано или неправомерно използване на вашето потребителско име или парола или друго нарушение на сигурността. За да се защитите от неоторизирана или неправилна употреба, се уверете, че сте излезли в края на всяка сесия, изискваща потребителско име и парола. Ще използваме най-добрите си усилия, за да запазим вашето потребителско име и парола лично и няма да споделяме по друг начин вашата парола (и) без вашето съгласие, освен ако е необходимо, когато законът го изисква, или при добросъвестно убеждение, че такова действие е необходимо, особено когато е необходимо за разкриване, за да се идентифицира, свърже или да се предяви иск срещу някой, който може да причинява вреда на други лица или при намеса с нашите права или имущество.

За достъп, актуализиране или изтриване на личните си данни

Имате право да:

  1. Поискате информация за това как се използват личните ви данни и да поискате копие от личните данни, които използваме.
  2. Ограничите обработването, ако смятате, че личните данни не са точни, незаконни, или вече не са необходими.
  3. Коригирате или изтриете лични данни и получите потвърждение за поправка или изтриване. (имате право да бъдете „забравени”).
  4. Оттеглите съгласието си за обработката на вашите лични данни по всяко време.
  5. Да подадете жалба до надзорен орган, ако смятате, че ние използваме вашите лични данни неправомерно.
  6. Да получите преносимост и прехвърляне на лични данни на друг администратор, без да сте възпрепятствани от нас.
  7. Да се противопоставите на използването на вашите лични данни.
  8. Да не подлежите на автоматизирано решение, основано единствено на автоматична обработка, включително профилиране, което законно или значително ви засяга.

Отписване

Можете да се отпишете от нашите електронни бюлетини или актуализации по всяко време чрез линка за отписване в долния колонтитул на всички имейл съобщения. Ако имате въпроси или имате проблеми с отписването, моля свържете се с нас на info@ase.bg.

Сигурност

Ние предприемаме разумни търговски мерки за защита на личните данни, които ни предоставяте, от злоупотреба, разкриване или неоторизиран достъп. Ние споделяме вашите лични данни само с доверени трети страни, които използват същото ниво на обслужване при обработката на вашите лични данни. След това уточнение, ние не можем да гарантираме, че вашите лични данни винаги ще бъде защитени поради технологически пробиви или пробиви в сигурността. Ако има нарушение на данните, за което сме осведомени, ние ще ви информираме незабавно.

Анти-спам политика

Ние имаме анти-спам политика и да ви даваме възможност да се откажете от нашите съобщения, като изберете линка за отписване в долния колонтитул на всички имейли. Предприели сме необходимите стъпки, за да се гарантираме, че сме в съответствие с CAN-SPAM Act от 2003, като никога не изпращаме подвеждаща информация. Ние няма да продадем, отдадем под наем или споделим вашият имейл адрес.

 

Уебсайтове на трети страни

Ние можем да препращаме към други уебсайтове на нашия уебсайт. Ние не носим отговорност за съдържанието и дейността на всяко друго лице, фирма или организация, чийто уебсайт или материали могат да бъдат свързани с нашия сайт или неговото съдържание, и по този начин ние не може да бъдем държани отговорни за неприкосновеността на информацията на уебсайта им или, че доброволно сте споделили с техния уебсайт. Моля, прегледайте техните правила за поверителност, за указания как те съответно: съхраняват, използват и защитават неприкосновеността на личните ви данни.

Закона за съответствие на онлайн защита на личния живот на децата

Ние не събираме никаква информация от лица под 18-годишна възраст в съответствие с COPPA (Закон за защита на личните данни на децата онлайн) и GDPR (общ регламент за защита на данните на ЕС). Нашият сайт и неговото съдържание са насочена към лица, които са на поне 18-годишна възраст или по-възрастни.

 

Уведомяване за промени

Можем да използваме вашите лични данни, като например информация за контакт с вас, за да ви информираме за промени в уебсайта или неговото съдържание, или ако е необходимо, да ви изпратим допълнителна информация за нас. Ние си запазваме правото, по наше усмотрение, да променяме, модифицираме или изменим по друг начин нашият уебсайт, неговото съдържание и тази политика на поверителност по всяко време. Такива промени и/или модификации влизат в сила веднага след публикуването на нашата актуализирана политика за поверителност. Моля, преглеждайте тази политика за поверителност периодично. Продължително използване на всякаква информация, получена чрез или на интернет страницата или на нейното съдържание след публикуването на промени и/или модификации представлява приемане на преразгледаната политика за поверителност. Ако има съществена промяна в нашата политика за поверителност, ние ще се свържем с вас по електронната поща или с забележима бележка на нашия уебсайт.

Администратор и преработватели на личните данни

Ние сме администраторите на данни, тъй като ние събираме и използваме вашите лични данни. Ние използваме доверени трети страни като преработватели на нашите данни за технически и организационни цели, включително за плащания и имейл маркетинг. Ние полагаме разумни усилия, за да се уверим, че нашите преработватели на личните данни са съобразени с Общия регламент за защита на личните данни (GDPR).

Ако имате някакви въпроси относно тази политика за поверителност, моля свържете се с нас на: info@ase.bg

 

Последна актуализация: май, 2018г.